Frøbomber med 52 nøje udvalgte blomsterfrø

Truslen mod biodiversiteten i naturen er først og fremmest rettet mod planter og dyrearters levesteder og påvirker dermed bestande, genetiske diversitet og eksistens. Mange arter er allerede forsvundet, og mange er truede af udryddelse i de kommende årtier.

Biodiversitetskrisen er derfor alvorlig, og eksperter vurderer, at levesteder og arter forsvinder med en hastighed, som er 100-1000 gange hurtigere end forventet.

Vi skal derfor alle sammen være med til at sikre biodiversiteten i naturen, så planter og dyreliv får de bedste mulige vilkår.

Plant vilde haver

En af de bedste måder at sikre en mere vild og mangfoldig natur er ved at så vilde blomsterenge og grønne områder, som tilgodeser sommerfugle og insekter.

Frøbomber.dk gør det derfor nu muligt at så mere vilde blomsterenge og grønne områder. Med vores specialudviklede, unikke produkt kan du være med til at sikre biodiversiteten med vilde blomsterenge i dit lokalområde.

De nyudviklede blomsterfrø-bomber øger spireprocenten og biodiversiteten og er gennem en vildere natur med til at sikre bedre vilkår for sommerfugle, insekter og planter.

Priser

Alle priser er vejledende udsalgspriser inkl. moms.

  • 1 kg 229 kr. + fragt
  • 2 kg 379 kr. + fragt
  • 10 kg 1.195 kr. + fragt
  • Big bag (1000 kg) 99.500 kr. + fragt
  • Egen unik frøblanding (min 1000 kg) 99.500 kr. + fragt

    1-3 måneders leveringstid

* Ved større mængder skal der laves en forespørgsel

Vilde blomsterenge eksploderer i farver

Blomsterfrøene er indkapslet i ler og kompost. Det giver en unik beskyttelse mod mus og fugle, og samtidig sker fordelingen af frøene let og uden såmaskine, inden den vilde have eksploderer i flotte farver til glæde for både insekter og mennesker.

De forskellige sorter i blandingen er både et-årige blomster og stauder og nøje udvalgt for deres farver og uimodståelige nektar til sommerfugle, og samtidig giver de et fantastisk skue, når de vilde, farverige blomster folder sig ud.

Såning og vedligeholdelse af vilde blomsterenge

De nye blomsterfrø-bomber skal enten i jorden mellem marts og juni eller mellem august og oktober. De strøs ud med hånden på fræset, ukrudtsfri jord og tromles, inden der vandes – i tørre perioder skal de vandes hver anden dag, indtil de spirer.

Er bomberne sået mellem marts og juni, finder første blomstring sted mellem juni og oktober og derefter i det følgende forår. Er de sået mellem august og oktober, skal man vente til marts det følgende år for at se de første vilde blomster.

Efter afblomstring i efteråret klippes blomsterne ned i 10-15 cm. højde med buskrydder, og afklippet ligger typisk i 14 dage og kaster frø, inden det ryddes væk.

I foråret (april/Maj) skal arealet eftersås med 20-40 % frøbomber på bare pletter. Herefter vil de blomstre i hele sæsonen – år efter år.

1 kg vilde blomsterfrø dækker et areal på 20 m2 afhængigt af, hvor tæt man ønsker beplantningen.

Kontakt frøbomber.dk og hør mere om vilde haver og vores unikke blomsterfrøblanding.

Se listen over blomsterblandingen her

1-årige: Klinte, Kornblomst, Morgenfrue, Gipsurt, Dild, Stolt kavaler, Amarant, Solsikke, Dværg morgenherlighed, Vidunderblomst, Frøkenhat, Sommerasters, Vinteradonis, Kongekommen, Løvemund, Duft knopurt, Farve skønhedsøje, Kinesisk hundetunge, kornridderspore, alm. Aftenstjerne, rød hør, Boblomme, Katost, Kornvalmue, Judaspenge. alm Hjulkrone og Honningurt.

2 – og flerårige: Vild gulerod, alm. Katost, Lancer vejbred, Farvereseda, Engsalvie, alm. Brunelle, Merian, vild timian, Hjertespand, Prikbladet Perikon, Farvegåsurt, Natlys, uldbladet Kongelys, bleg Kongelys, mørk Kongelys, hvid stenkløver, stor knopurt, alm. knopurt, Røllike, Rødkløver, Hvidkløver, mark Stenkløver, Bibernelle, alm. Kællingetand, Marietidsel, Farvereseda, Slangehoved, hvid Okseøje, Humlesneglebælg, Boghvede og Moskus Katost.

Vi skaber drømmehaven

Vores samarbejdspartner er eksperter i at så frøbomber og få dem til at gro